Ας Γνωριστούμε

Εύα Φραγκούλη – Λογοθεραπεύτρια / Επιστημονική υπεύθυνη

Σπούδασα Λογοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, απ’ όπου αποφοίτησα το 2008. Στο πλαίσιο των βασικών μου σπουδών έκανα εξάμηνη πρακτική άσκηση στο «Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων» στο Ίλιον, όπου  εργάσθηκα πάνω σε περιστατικά ενηλίκων με εγκεφαλικά επεισόδια, αφασία, δυσφαγία και εγκεφαλική πάρεση.
Αμέσως μετά την αποφοίτηση μου ξεκίνησα να εργάζομαι σε ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας στην Αθήνα.

Καθόλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου εμπειρίας, έχω ασχοληθεί με την διάγνωση και αποκατάσταση κυρίως παιδιών με:

  • Διαταραχές λόγου, ομιλίας και άρθρωσης
  • Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή- Αυτισμό
  • Σύνδρομο Asperger
  • Σύνδρομο Down
  • Ειδική Γλωσσική Εξελικτική Διαταραχή
  • Γλωσσική καθυστέρηση
  • Νοητική Υστέρηση
  • Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής –Υπερκινητικότητα
  • Τραυλισμό

Επίσης, με γνώμονα τη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση, συμμετείχα και συμμετέχω σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καθώς και σε εκπαιδεύσεις εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας και διδακτικών προσεγγίσεων. Έχω λάβει πλήθος πιστοποιήσεων και μετεκπαιδεύσεων, έτσι ώστε να έχω την ευχέρεια να υποστηρίξω θεραπευτικά οποιοδήποτε περιστατικό. Από τον Σεπτέμβριο του 2017, αναλαμβάνω περιστατικά για αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών – δυσλεξίας, ύστερα από την πιστοποίησή μου ως ειδικής παιδαγωγού από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θεωρώ ότι  η συνεχής επιμόρφωση είναι απαραίτητη, εφόσον ασχολούμαστε με τον ανθρώπινο παράγοντα και υπάρχουν συνεχείς αλλαγές στον χώρο μας.

Τέλος, είμαι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (Α.Μ: 736) και επιστημονικός συνεργάτης του Α’ ΤΕΣΤ – Ανιχνευτική Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας & του ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ-Διάγνωσης δυσκολιών μάθησης.


Πάνος Πλουμίδης – Κλινικός Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπευτής

Ονομάζομαι Πάνος Πλουμίδης και είμαι κλινικός ψυχολόγος -ψυχοθεραπευτής με ειδίκευση στη λακανική ψυχοθεραπεία με ψυχοδυναμικά στοιχεία. Πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας του Α.Π.Θ, παράλληλα με τις σπουδές μου ολοκλήρωσα το κύκλο εκπαίδευσης στη λακανική ψυχανάλυση της Φ.Ε.Β.Ε παρακολουθώντας πλήθος κλινικών παρουσιάσεων ασθενείας στο νοσοκομείο Α.Χ.Ε.Π.Α της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, επέκτεινα τις σπουδές μου στο Παρίσι ολοκληρώνοντας το διετές MSc του πανεπιστημίου Paris 8 στο τμήμα ψυχανάλυσης.

Επιστρέφοντας, κατέκτησα άλλον ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη φιλοσοφία αυτή τη φορά στο Α.Π.Θ. Φέτος, ολοκληρώνω τον τρίτο μεταπτυχιακό μου τίτλο στην Ιατροδικαστική – Ψυχιατροδικαστική στο τμήμα Ιατρικής του Α. Π. Θ. Παράλληλα έχω αποκτήσει την επάρκεια χορήγησης δύο ψυχομετρικών κλινικών εργαλείων (mmpi, rorsach) ενώ με τη συμμετοχή μου στις επιτροπές ψυχομετρικής αξιολόγησης της Σ.Σ.Α.Σ εξασκήθηκα κλινικά και στο draw a person test. Στη διάρκεια της εργασιακής μου πορείας σαν ψυχολόγος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για 2 χρόνια εξάσκησα και τη διαγνωστική του παιδικού ιχνογραφήματος, το οποίο δίδαξα και παρουσίασα σε σεμινάρια ως καθηγητής πια, στην ιδιωτική εκπαίδευση ενηλίκων για 3 χρόνια. Έχω συμμετάσχει σαν εισηγητής σε πολλά σεμινάρια με θέμα τη ψυχολογία, ενώ χρόνια ασχολούμαι με την αρθρογραφία, με άρθρα μου να έχουν κυκλοφορήσει μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Μακεδονία, Ελευθεροτυπία, karfitsa.gr, psychology.gr κ.α ενώ έχω υπάρξει ως καλεσμένος σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Τέλος, πέρα από τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες στην εκπαίδευση, την εργασία μου σε ψυχιατρικές κλινικές όπως το ψυχιατρικό κατάστημα της Λέρου και αλλού, την εργασία μου στον ΟΚΑΝΑ και τα ΚΔΑΠ για άτομα με ειδικές δεξιότητες και προσφάτως την εθελοντική μου συνεισφορά στις ομάδες στήριξής ευπαθών ομάδων (τη περίοδο της καραντίνας), ασκώ το επάγγελμα του ιδιώτη κλινικού ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή επί σειρά ετών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Κτώρος Κωνσταντίνος – ΠαιδοψυχίατροςΚτωρος-Κωνσταντίνος-Παιδοψυχίατρος-300x311

Είμαι παντρεμένος, πατέρας δυο παιδιών. Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως ειδικευόμενος δούλεψα  στο Τμήμα οξέων περιστατικών Ψυχιατρικής Ενηλίκων  του Δρομοκαίτειου Νοσοκομείου, στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών και στην μονάδα Επειγόντων Περιστατικών του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής από όπου απέκτησα και τον τίτλο της ειδικότητας στην παιδοψυχιατρική.

Κατόπιν, εργάστηκα για τρία χρόνια στα εξωτερικά ιατρεία του τμήματος Ψυχιατρικής Νέων του Γ.Ν.Α Γεννηματας και ως υπεύθυνος ιατρός του Νοσοκομείου Ημέρας . Επίσης έχω εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία  και στη Συστημική Ψυχοθεραπεία Ζεύγους –Οικογένειας.


Σπυριδούλα Βαρβία – Εργοθεραπεύτρια

Αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο τμήμα της Εργοθεραπείας. Έκτοτε εργάζομαι σε κέντρο ειδικών θεραπειών για παιδιά ενώ παράλληλα ασχολούμαι επαγγελματικά με τη Θεραπευτική Ιππασία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έκανα κλινική άσκηση στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης «Κωστής Μπάλας», Κέντρο Ημέρας «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές αλλά και στο Κέντρο Ημέρας της Ψυχογηριατρικής εταιρείας «ΝΕΣΤΩΡ», που απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας με άνοια. Η πρακτική μου άσκηση έγινε στην 1η ΥΠΕ Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (ΠΕΔΥ)και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Βούλας “Ασκληπιείο” (τμήμα αποκατάστασης
ατόμων με κινητικά προβλήματα). Στους χώρους εργασίας μου έχω έρθει σε επαφή με άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων και ποικίλων διαγνωστικών κατηγοριών όπως π.χ. νοητική υστέρηση, μαθησιακές διαταραχές, γραφοκινητικά, τύφλωση, πολλαπλές διαταραχές και σύνδρομα, ενώ μεγαλύτερη εμπειρία & τριβή υπάρχει στο κομμάτι του αυτισμού. Παρακολούθησα και συνεχίζω να παρακολουθώ σεμινάρια για τη συνεχή επιμόρφωσή μου, καθώς θεωρώ ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια προσωπικής επαγγελματικής βελτίωσης φροντίζοντας να συμβαδίζουμε με τις συνεχείς εξελίξεις στον χώρο της υγείας.


Γαζή Δέσποινα – Ψυχολόγος M.Sc

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Το 2013 αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και το 2017 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία με κατεύθυνση Ταυτότητα και Διαπροσωπικές Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA) στην αξιολόγηση και παρέμβαση προβληματικών συμπεριφορών στο φάσμα του αυτισμού όπως και σε προγράμματα για την επικοινωνία και την εκπαίδευση παιδιών με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού (TEACCH, PECS, MAKATON).
Επίσης, έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί σε προγράμματα αξιολόγησης, υποστήριξης και παρεμβασης στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και σε προγράμματα υποστήριξης, παρεμβάσης στην ΔΕΠΥ( Διαταραχή Ελλειμματικής Ποροσοχής ή/και Υπερκινητικότητας). Έχει επάρκεια και άδεια χορήγησης του Αθηνά Τεστ (Διάγνωση Δυσκολιών μάθησης)
Έχει λάβει εξειδικευμένη εκπαίδευση στην ειδική αγωγή, στην αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και στην κλινική ψυχοπαθολογία από το Ερευνητικό Πανεπιστήμιο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έλαβε ειδίκευση στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα και ψυχοσεξουαλικές διαταραχές από το Ερευνητικό Πανεπιστήμιο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής και στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων τυπικής ανάπτυξης, με νοητική υστέρηση και με αυτισμό.
Επίσης έχει εκπαιδευτεί σε προγράμμτα εκπαίδευσης γονέων, στην οργάνωση και προσωπική συμβουλκευτική (Life Coaching), στην συμβουλευτική ψυχολογία για την εκπαίδευση, τους γονείς, τα παιδιά και τους εφήβους.
Τέλος ολοκληρώνει την εκπαίδευση της στη γνωσιακή- συμπεριφοριστική θεραπεία για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (ΕΕΘΕΨΥ).
Έκανε την πρακτική της άσκηση στην ψυχιατρική κλινική του 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας- πολεμική αεροπορία. Από το 2008 έως το 2012 εργάστηκε εθελοντικά ως ψυχολόγος σε ομάδες (group therapies) αυτογνωσίας και συμβουλευτικής και ως αρθρογράθος σε τοπική εφημερίδα.
Από το 2014 έως το 2016 εργάστηκε ως θεραπεύτρια πρώιμης εντατικής παρέμβασης σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές μέσω της εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε ιδιωτικά και δημόσια πλαίσια ως ψυχολόγος με παιδιά και εφήβους τυπικής ανάπτυξης, με νοητική υστέρηση και με αυτισμό σε επίπεδο μαθησιακής αξιολόγησης και αποκατάστασης καθώς συμβουλευτικής. Επιπλέον, εργάζεται συμβουλευτικά με γονείς και οικογένειες.
Από το 2018 συνεργάζεται με το κολλέγιο ICPS διδασκοντας εξειδικευμένα σεμινάρια στα μεταπτυχιακά της εφαρμοσμένης κλινικής ψυχολογίας και της παιδοψυχολογίας.

Παρουσιάσεις/ Συνέδρια
Γαζή, Δ., Κορδούτης, Π. Γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία ατομική και σχεσιακή προσαρμοστικότητα (2017). Προφορική παρουσίαση . 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής έρευνας (2017), Θεσσαλονίκη
Γαζή, Δ., Κορδούτης, Π. Γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία ατομική και σχεσιακή προσαρμοστικότητα (2017). Προφορική παρουσίαση. 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνικής Ψυχολογίας (2017), Αλεξανδρούπολη
Γαζή, Δ., Κορδούτης, Π. Γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία ατομική και σχεσιακή προσαρμοστικότητα (2017). Προφορική παρουσίαση. 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Σεξολογίας (2018), Αθήνα


Comments are closed.