Ας Γνωριστούμε

Εύα Φραγκούλη – Λογοθεραπεύτρια / Επιστημονική υπεύθυνη

Σπούδασα Λογοθεραπεία στο Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών, απ’ όπου αποφοίτησα το 2008. Στο πλαίσιο των βασικών μου σπουδών έκανα εξάμηνη πρακτική άσκηση στο «Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων» στο Ίλιον, όπου δούλεψα πάνω σε περιστατικά ενηλίκων με εγκεφαλικά επεισόδια, αφασία, δυσφαγία και εγκεφαλική πάρεση.  Αμέσως μετά την αποφοίτηση μου ξεκίνησα να εργάζομαι σε ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας στην Αθήνα.

Καθόλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου εμπειρίας έχω ασχοληθεί με την διάγνωση και αποκατάσταση κυρίως παιδιών με:

 • Διαταραχές λόγου, ομιλίας και άρθρωσης
 • Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή- Αυτισμό
 • Σύνδρομο Asperger
 • Σύνδρομο Down
 • Ειδική Γλωσσική Εξελικτική Διαταραχή
 • Γλωσσική καθυστέρηση
 • Νοητική Υστέρηση
 • Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής –Υπερκινητικότητα
 • Τραυλισμό

Επίσης, με γνώμονα τη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση συμμετείχα και συμμετέχω σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καθώς και σε εκπαιδεύσεις εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας και διδακτικών προσεγγίσεων. Θεωρώ ότι  η συνεχής επιμόρφωση είναι απαραίτητη εφόσον ασχολούμαστε με τον ανθρώπινο παράγοντα και υπάρχουν συνεχείς αλλαγές στον χώρο μας.

Τέλος, είμαι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (Α.Μ: 736) και επιστημονικός συνεργάτης του Α’ ΤΕΣΤ – Ανιχνευτική Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας.


Κτώρος Κωνσταντίνος – ΠαιδοψυχίατροςΚτωρος-Κωνσταντίνος-Παιδοψυχίατρος-300x311

Είμαι παντρεμένος , πατέρας δυο παιδιών . Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών . Ως ειδικευόμενος δούλεψα  στο Τμήμα οξέων περιστατικών Ψυχιατρικής Ενηλίκων  του Δρομοκαίτειου Νοσοκομείου , στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών και στην μονάδα Επειγόντων Περιστατικών του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής από όπου απέκτησα και τον τίτλο της ειδικότητας στην παιδοψυχιατρική.

Κατόπιν, εργάστηκα για τρία χρόνια στα εξωτερικά ιατρεία του τμήματος Ψυχιατρικής Νέων του Γ.Ν.Α Γεννηματας και ως υπεύθυνος ιατρός του Νοσοκομείου Ημέρας . Επίσης έχω εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία  και στη Συστημική Ψυχοθεραπεία Ζεύγους –Οικογένειας .


Γκούμα Γαρυφαλλιά – Ειδική Παιδαγωγός/ Ψυχοπαιδαγωγός

Ονομάζομαι Γκούμα Γαρυφαλλιά και είμαι απόφοιτη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημιου Αθηνών του τμήματος Φιλοσοφικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

Κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή (MA in Special Education Needs)  απο το Liverpool John Moores University του Λονδίνου από το 2015. Δραστηριοποιούμαι στον χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από το 2005 σε συνεργασία με δομές και διεπιστημονικά κέντρα ψυχοκοινωνικής στήριξης και εκπαίδευσης.

Ειδικεύτηκα στην πρώιμη παρέμβαση παιδιών με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή και υποστηρίζω παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες σχεδιάζοντας εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα παρέμβασης. Από το 2012 έως και σήμερα, συνεργάζομαι με κέντρα προσχολικής αγωγής για την κοινωνική και εκπαιδευτική ένταξη παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές και εκπαιδευτικές δυσκολίες. Καθώς επίσης, έχω υπάρξει και συνοδός παράλληλης στήριξης γαι παιδιά με ΔΑΔ.


Ελίνα Σιακαντάρη – Ψυχολόγος

Η Ελίνα Σιακαντάρη γεννήθηκε και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Το 2004 αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνση  Ψυχολογίας) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Το 2004 συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου αποφοίτησε με Άριστα το 2008. Το 2008 παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» (M.Sc.)  στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το ολοκλήρωσε το 2010.

 • Από το 2011 εκπαιδεύεται στην Ατομική & Ομαδική Συνθετική Ψυχοθεραπεία καθώς και στις Ομάδες Γονέων.
 • Από τον 02/2014 είναι συνεργάτης του Ειδικού Εκπαιδευτικού Κέντρου “Μέρος του Λόγου”, όπου ασχολείται με τη Συμβουλευτική Γονέων- Παιδιών-Εφήβων, καθώς και με Ομάδες Γονέων.
 • Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε συνέδρια και έχει διακριθεί για τις επιδόσεις της  με υποτροφίες κατά τη διάρκεια των σπουδών της.
 • Έχει εργαστεί εθελοντικά στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, στην Γ΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠA, καθώς και στην Ψυχιατρική Κλινική Σινούρη.
 • Υπήρξε εθελόντρια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα 2004) στον τομέα της  Υπηρεσίας Θεατών (O.A.K.A., Kλειστό Γυμναστήριο Καλαθοσφαίρισης).
 • Από το 2009 κατέχει Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου. Αριθμός Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Ψυχολόγου: 3806/ 27-5-2009.

Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχολόγος – επαγγελματίας Προαγωγής της Υγείας στα Μελίσσια.  Ασχολείται κυρίως με θέματα διαταραχών διάθεσης, διαπροσωπικών σχέσεων, διαχείρισης του στρες της καθημερινότητας, ενίσχυσης της αυτό-εκτίμησης κ.α.

Από το 2009 προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της ως Ψυχολόγος στο Συμβουλευτικό Πολυϊατρείο του δήμου Πεύκης.


Λουμπρούκου Άντζη – Εργοθεραπεύτρια

Λουμπρούκου-ΆντζηΟνομάζομαι Λουμπρούκου Άντζη. Είμαι εργοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Εργάζομαι σε οργανισμό ΜΚΟ για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και σε Ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα.

Η εργασιακή μου εμπειρία περιλαμβάνει παρέμβαση σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με διάσπαση προσοχής- υπερκινητικότητα, μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση, σύνδρομα, κινητικές δυσκολίες, αισθητηριακές διαταραχές/ διαταραχές του αυτιστικού φάσματος κ.α.

Είμαι εκπαιδευμένη στη θεραπευτική προσέγγιση της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (Sensory Integration) καθώς και σε άλλα προγράμματα και τεχνικές.


Αϊδίνη Δήμητρα – Ψυχολόγος/ Παιδοψυχολόγος

Η Αιδίνη Δήμητρα έχει κάνει σπουδές στη ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει εμπειρία από πολλούς θεραπευτικούς χώρους (Ιατροπαιδαγωγικός σταθμός Λαμίας, Παίδων Πεντέλης, θεραπευτικά κέντρα παιδιών και ενηλίκων). Έχει παρακολουθήσει ένα πλήθος σεμιναρίων συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας (παιγνιοθεραπεία, γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία), με έμφαση στο συνθετικό μοντέλο. Δουλεύει τόσο ατομικά, όσο και με ομάδες παιδιών και εφήβων και χορηγεί ψυχομετρικά τεστ.

Διατελεί επιστημονική υπεύθυνος του κέντρου Κοινωνικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από το 2010, όπου παρέχει υπηρεσίες στα Συμβουλευτικά Πολυιατρεία του δήμου και τους παιδικούς σταθμούς και συντονίζει την ομάδα ειδικών ψυχικής υγείας. Έχει ασχοληθεί με ομιλίες και έχει δημοσιεύσει μελέτη για τα ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά υιοθετημένων παιδιών στο συνέδριο Παιδοψυχιατρική Εταιρείας Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ιατροπαιδαγωγικού Σταθμού Λαμίας.


Λήδα Καρποντίνη – Ειδικός Παιδαγωγός

Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα. Αποφοίτησα  από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια παρακολούθησα δυο ετήσια επιμορφωτικά του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα την «Ειδική Αγωγή» και την «Αποκατάσταση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών-Δυσλεξία- Δυσγραφία- Δυσαριθμησία». Το 2010 απέκτησα τον Μεταπτυχιακό Τίτλο «Διαταραχές στην Ανάγνωση, στη Γραφή και στους Υπολογισμούς. Αξιολόγηση και Παρεμβάσεις στα πλαίσια του σχολείου» από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο. Γνωρίζω την γραφή Braille, τη γλώσσα ΜΑΚΑΤΟΝ καθώς και τη Νοηματική.

Έχω εργαστεί ως Αναπληρώτρια σε Ειδικά Σχολεία, σε Ιδιωτικά Κέντρα Αντιμετώπισης Μαθησιακών Δυσκολιών, στο Δήμο Γαλατσίου καθώς και εθελοντικά στο Ίδρυμα «Θεοτόκος».

Comments are closed.